Domaine des Annibals – Varois en Provence

Domaine des Annibals – AOC Coteaux Varois en Provence

Domaine des Annibals är en mycket gammal vingård på 30 ha som ligger bara några mil från Medelhavet. I hjärtat av det ”gröna Provence” ger solen kraft åt vinstockarna. Nathalie Coquelle med familj driver gården sedan år 2001.

Druvorna är Cinsault, Grenache, Syrah, Cabernet Sauvignon, Rolle, Ugni Blanc och Caladoc.

Rosévinerna är populära och har fått många utmärkelser.

Redan innan Nathalie tog över gården arbetade man här ekologiskt, vilket också var anledningen till att Nathalie blev intresserad. De små åkrarna gör också att hela produktionen blir småskalig och hantverksmässig.

Men Nathalie är också engagerad och drivande i organisationen för ”oberoende vinbönder” i Provence. De bönder som själva, på den egna gården, både odlar, producerar och säljer sitt vin.

Vinbönder som arbetar på detta sätt brukar märka sina flaskor med den lilla figuren som bär ett vinfat och texten ”Le Vigneron Indèpendant”.

Domaine des Annibals hemsida

Annibals vin

Namnet Annibals kommer sig av att männen på gården enligt legenden i alla tider varit mycket stora och starka. Nathalie såg en spännande koppling i namnet och fick en idé. Det kan ju ha varit här någonstans, som Hannibal passerade när han tågade över Alperna för att angripa Rom. Och Hannibal blev ju känd för sina elefanter. Perfekt då med en elefant på vinetiketten! Och så blev då Nathalie Coquelle damen med elefantvinet.

 Bandol Vin Import

Annibals. Bandol Vin Import

Annibals. Bandol Vin Import

Ägare och vinmakare Nathalie i vinkällaren.

Annibals. Bandol Vin Import Annibals. Bandol Vin Import