Kruishof, YMER – Wellington, Cape Winelands

 Kruishof – YMER Shiraz – W.O Wellington, Sydafrika 


Svenskt vin från Sydafrikas “Shiraz-bälte”

YMER kommer från gården Kruishof i Wellington. Gården ägs av en svensk som ägnat sig åt fruktodling Sydafrika i snart 20 år. På gården har odlats vindruvor i flera hundra år. Den ligger ett par hundra meter över havet, med soldränkta sluttningar mot norr. Odlingarna består av betesmarker, granatäpplen och ett litet stycke Shiraz, endast 1 hektar. Här bedrivs ett långsiktigt hållbarhetsarbete i en granngemenskap, Concervancy, tillsammans med ett antal kringliggande gårdar. Vinodlingen är ekologiskt inriktad utan att vara certifierad. Allt görs med omsorg i hantverksmässig skala. Druvklasar väljs ut med omsorg och skördas för hand. Uttaget är, för att vara Shiraz, lågt, ca 5-7 ton.

Vinet är typiskt för den högkvalitativa shirazen från området Swartland / Perdeberg / Wellington i Sydafrikas vinområde i Västra Kapprovinsen. Här är klimat och jordmån idealiska för Shiraz. Soligt och varmt, och med lite ‘kärva’ jordar som håller tillbaka de växtglada shiraz-rankorna.

Vinet görs av mycket kunniga vinmakare på en biodynamisk gård i närheten. Huvudansvarig är en kvinnlig vinmakare, Marozanne. Vineriet är modernt och även väl lämpat för hantverksmässig vintillverkning under full kontroll. YMER tillverkas, lagras på ekfat och på flaska på ett och samma ställe.

Efter jäsning i rostfria kärl lagras vinet under 16-17 månader på franska ekfat. Resultatet blir ett enastående tilltalande och smakrikt vin.

Very Shiraz!

Kruishof Wines hemsida

 

Kruishof Wines

YMER Shiraz vin. Kruishof. Wellington, Sydafrika. Bandol Vin Import

Ymer. Shiraz vin. Wellington, Sydafrika. Bandol Vin Import

Ymer shiraz- Kruishof. Bandol Import

Marozanne- YMERs vinmakare

Kruishof Wines

Ymer. Shiraz vin. Wellington, Sydafrika. Bandol Vin Import

Kruishof, vingård med traditioner

YMER Shiraz. Kruishof. RENOSTERVELD CONSERVANCY
RENOSTERVELD CONSERVANCY